zondag 30 september 2012

30 september 2004 - 30 september 2012

Hier een fragment uit het boek  Julian, onze kleine held
30 september is voor ons een dag om nooit meer te vergeten.
Het is de dag dat we in 2004 ouders zijn geworden van Julian.


30 september 2004
 

30 september 2008


Dinsdag 30 september 2008,

Dag +123 na BMT

 
Een geinig toeval: 123 dagen na zijn "wedergeboorte" of wel de beenmergtransplantatie, is Julian 4 jaar geworden. We hadden alleen 's middags visite uitgenodigd, omdat het voor Julian anders te vermoeiend zou zijn. We waren vanmorgen met z'n vieren en gaven Julian zijn cadeau. Hij kreeg van ons een hijskraan. Hij was de koning te rijk en wilde meteen gaan takelen. Hij vermaakte zich goed.
Mirthe vond het allemaal reuze interessant en kroop lekker tussen al het inpakpapier door.
We hadden een voetbaltaart voor Julian gekocht. Hij kon niet kiezen tussen een Ajax- of Feyenoord taart. We hebben gekozen voor een voetbalveld als taart, met de logo's van Ajax en Feyenoord erop. Julian kon eigenlijk niet wachten totdat de visite kwam om de taart aan te snijden. We besloten hem alvast een stukje te geven. Tja, een heel verjaardagsritueel zagen we niet zitten. Bij het aansnijden van de taart zouden we het niet over onze lippen kunnen krijgen om te zingen: "Lang zal hij leven"
Dit liedje is nu zo beladen geworden, omdat we simpelweg niet weten of hij nog lang zal leven. Bovendien weet Julian toch niet dat dit liedje bij het aansnijden van de taart hoort.
Natuurlijk mocht hij wel 4 kaarsjes uitblazen.
Tussen de middag zijn we bij "Breen" patat gaan eten en dat was ook reuze gezellig. Hij heeft lekker gegeten van zijn lievelingseten. Daarna zijn we naar huis gegaan, zodat Julian een poosje kon rusten voordat de visite zou komen. Hij zei vele malen: "Wanneer komt de visite nou?"
Rond een uur of drie was het dan eindelijk zo ver. Iedereen kwam binnen en Julian werd erg verwend met allerlei cadeautjes. Het was al met al een erg leuke dag voor Julian.
Voor ons was het ook een hele confronterende dag, want het had ook heel anders af kunnen lopen. We beseffen heel goed dat we er ook nog lang niet zijn!!




30 september 2012

1 opmerking:

  1. Het is en blijft zo onwerkelijk...oneerlijk en triest...
    Ik brand vandaag een extra kaarsje voor jullie prachtige kanjer♥

    BeantwoordenVerwijderen